www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

Winter nomads


   18 dec

Winter nomads

Binnenkort (premiere 16 januari) komt er een documentaire in de filmhuizen (vooralsnog alleen in Amsterdam helaas) waar ik me nu al op verheug.
De film heet Winter Nomads en is winnaar van de European Film Award voor Beste Documentaire 2012.
In deze opmerkelijke road movie leren we door de schitterende winterse beelden van weidse landschappen en de kennismaking met het herdersstel Carole en Pascal het eeuwenoude herdersbestaan tot in detail kennen. Vier maanden lang volgt Manuel von Stürler de veelbewogen tocht van de ervaren herder Pascal samen met debutante Carole: hun omgang met hun drie ezels, vier honden en zo’n achthonderd schapen en met elkaar, het ontroerende jaarlijkse weerzien met bekende boeren, maar ook de verrassende ontmoetingen met vreemdelingen. Tegelijkertijd toont Winter Nomads de ingrijpende consequenties die de moderne wereld heeft op de werk- en levenswijze van de herders, waarbij de landelijke gebieden plaatsmaken voor industrie en bebouwing.

Voor meer informatie, kun je kijken op de website: http://www.cinemadelicatessen.nl/films-277-winter-nomads.html. Dit is de link naar de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Odo8n-nCX0g&feature=youtu.be

Zegt het voort en ga kijken!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Laat een bericht achter