www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

brood en spelen: Q music voor iedereen


   27 aug

brood en spelen: Q music voor iedereen

Ik weet niet wat de werkelijke oorzaak is; de btw verhoging op concertkaartjes, het afschaffen van subsidies aan orkesten of de brand in de zendmast van Hoogersmilde, maar er is al maanden geen noot klassiek meer op de radio.
In plaats daarvan knetteren er opgefokte schreeuwstemmen uit mijn autodeuren als ik probeer een snipper beschaving op te vangen.
Als dit de toekomst is, dan zou de vergelijking met de ondergang van het Romeinse rijk nog wel eens op kunnen gaan.
Elke willekeurig gekozen zender heeft de beschikking over drie op elkaar gelijkende plaatjes, van het genre dat mijn moeder geringschattend ‘tjoempie-tjoempie-muziek’ genoemd zou hebben. Een term overigens waar ik me lichtelijk voor schaamde, vooral als ze in een hippe winkel ging vragen of die vreselijke herrie even uit mocht als we stonden te passen. Maar dat was vroeger.
Nu ik vredig tussen de vogels en blatende beesten sta komen Q music en SLAM-FM binnen als een zwaar gesubsidieerde Joint Strike Fighter.
Dan maar geen autoradio aan.

Maar dat is het ook niet helemaal.
Het is niet dat ik eenzaam ben. Of verveeld.
Het is alleen dat ik soms heel erge zin heb in iets moois wat geen natuur is. Wat door fijnzinnige mensenhanden in elkaar is gezet. Iets wat me een gevoel van verbondenheid geeft.
Hoe dan ook, er komt geen geruststellende noot uit de radio. Ik lijd in stilte. Radiostilte.
Slecht idee, om op verbondenheid te gaan bezuinigen…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Laat een bericht achter