www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

zandbak


   14 jun

zandbak

Oh jee!”, dacht ik toen ik vanavond de regelmatig onregelmatig verschijnende nieuwsbriefmail van Gerrie Hondius opende, waarvan bij het lezen me altijd het gevoel bekruipt dat ik maar wat loop te lanterfanten in het leven. “ik heb al tijden niks geschreven!”

Niet dat ik ook werkelijk niets beleef…integendeel. Het heeft alleen wel verdomd veel met, hmm, een bepaalde diersoort te maken.
Er komen schoolklassen bij de herder op bezoek, en verzorgingstehuizen met een busje. Ik vond een adder van 40 cm in de vacht van een schaap, ik leidde ontsnapte schapen door een woonwijk en viste dode rammen uit een sloot (beide laatsten niet uit mijn kudde, gelukkig)
Zaterdag werden onder grote publieke belangstelling de schapen van hun vacht ontdaan.
Highlight van vandaag was dat ik samen met een vriendin schapenkeutels tot briketten heb gestampt in een handzaam vormpje. Voor in de kachel als het kouder wordt.
Terug naar de zandbak. Ook een creatief proces…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

10 reacties

 1. margot zegt:

  Hoi Hilde, vanuit zuid frankrijk waar ik een maand met “man” lief zit en na veel gepiel eindelijk mobiel internet heb kunnen uitvogelen bedacht ik me ik zal eens op jou site kijken of je weer aan het herderen cq redderen bent… en jawel!!!! leuk, ik ga je weer voglgen al is de afstand frankrijk friesland vrij groot, met de hoop dat het mobiele netwerk het blijft doen. Geniet er weer van in ieder geval maar volgens mij lukt dat prima, later vanuit huis wel eens een langer meeltje. Groet, Margot X

 2. Cobie zegt:

  Nou Hilde, briketten maken lijkt me eigenlijk wel leuker dan commissieverslagen lezen over sportnotoa’s, bestemmingsplannen (192 pagina’s) en Euphrasia plannen.
  Leuk weer “iets” van je avonturen te kunnen lezen.
  Je heb er vast nog wel meer beleefd.

  groet van Wim en Cobie

 3. Heike zegt:

  Eindelijk!!
  Meer aub.
  H.

 4. Huub Veerkamp zegt:

  Hallo Hilde,
  Ik heb je nieuws steeds gevolgd, je hebt het natuurlijk heel erg druk.
  Doen Amy en Muis hun werk goed.
  Hier gaat alles prima; groeten en tot ziens.
  Annie en Huub.

 5. Rob zegt:

  Ongetwijfeld prachtig daar bij jou op de hei. Je hoeft echt niet naar het andere einde van de wereld te reizen voor spanning en avontuur. Een adder in de vacht van een schaap? Daar kunnen die Nieuw Zeelanders niet tegen op! En een winterse kou zal ook vast wel haar charme hebben. Mooie rijp over gras en hei bijvoorbeeld? En dan de rust. Je weet niet wat je wat je mist zonder Hong Kong! Maar je wilt het niet weten ook… De niet-aflatende stroom mensen, waar je ook kijkt, tot in de verste achterstraatjes. Drommen mensen, een eindeloze stroom verkeer: auto’s, treinen, metro, ferries en andere boten, helikopters en vliegtuigen, het raast allemaal tegelijkertijd om je heen. NZ is wat rustiger, maar hier heb je natuurlijk weer geen hei! Kortom, geniet van de rijkdom die je hebt!

 6. heike zegt:

  …ik vind dat het weer eens tijd wordt voor een nieuw bericht!!! Bijv. over de miniparaplu in je handtas of zo! :) ))
  H.

 7. Jacqueline zegt:

  Hee Hil,

  Je wandelt weer rond met je schapendames, maar of dat de laatste week nou zo lekker was, betwijfel ik eerlijk gezegd heel erg. Ik zou het leuk vinden je op te zoeken met je schapen. Gaat dat lukken, denk je? Wel graag zonder adders in de schapenvacht!! Ik heb nu vakantie en wil een dagje jouw kant op komen. Laat me svp even weten wat handig is.

  liefs,

  Jacq.

 8. heike Rabe zegt:

  het is nu alweer augustus!!!!!
  H.

 9. Marco zegt:

  Hilde ! Wat ben jij een heerlijke natuurlijke dame in een onnatuurlijke tijd ! Jij hebt gevonden, wat velen zijn verloren op deze Aarde ,natuur,vrijheid, en liefde in onszelf !LvM….

 10. treesveerkamp zegt:

  Dag Hilde,
  We zijn bezig geweest met de afschuwelijke klus om de flat van Huub en Annie leeg te maken, zodat de volgende bewoner er in kan. Nu blijkt, dat de hond, die jij gemaakt hebt een pootje gebroken heeft. Mijnbroer Nico en ik willen jou vragen of deze hersteld kan worden door jou. Wil je mij s.v.p. mailen of bellen, zodat we hierover kunnen praten? Mijn telefoonnummer is 020-6825981. Hartelijke groet.
  Trees Veerkamp,zus van Huub

Laat een bericht achter