www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

Teken


   03 jun

Teken

Met een grote boog plop ik de volgezogen teek in de Tjonger. Vissenvoer. Met het bloed van Muis. Op haar buikje zit nu een grote rode ring van de ziekte van Lyme. Het teken van de teek.
Net een hele serie antibioticumpillen gehaald. Met kluifsmaak. Dat doen ze voor mensen niet, die pillen lekker maken, heb ik gehoord. Hoewel kluifsmaak misschien toch ook niet zo aan zou slaan bij het grote publiek.

Het is warm op de hei. De schapen eten niks en willen alleen maar dutten in de schaduw. Ik heb voor het eerst een tijdschrift meegenomen en kon het zonder onderbreking helemaal uitlezen. Je zou zeggen dat dat niet verkeerd is, maar alle boompjes staan me vanaf de hei geniepig aan te kijken als een teken van persoonlijk falen.
Nog een dag zo, en dan ga ik iets anders verzinnen. Misschien maar niks te grazen in het nachtraster, voor straf. De schapen zijn tenslotte aangenomen om boompjes te eten.

Hier in Friesland doen ze alles groot in de supermarkt. Halve pakjes hopjesvla en tartaartjes per stuk in een kartonnetje, daar doen ze hier niet aan. Dus eet ik vanavond een hele broccoli en drie biologische slavinken. Raar aantal eigenlijk. Of ze er op gerekend hebben dat die milieurakkers ook bewust met de bevolkingsaanwas omgaan. In elk geval: ik heb trek voor drie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 reacties

 1. Wicher zegt:

  En dan te bedenken dat het nog tenminste drie dagen van dit weer wordt. Puffend de Tjonger in. Dat wordt je voorland. Maar ontzettend leuk om mee te lezen. En om je te lachen (en te huilen bij het dode schaap).
  Vanaf nu kijken we elke avond eerst of er al een nieuwe blog en pas daarna gaan we andere dingen doen. Furst zings furst.
  Heel veel succes.
  Ben je al op de hei bij Ureterp geweest?

 2. Margot zegt:

  Hoi Hilde
  Wat leuk om zo mee te kunnen ” lopen” met de schaapsherder(in)! Dat ga ik zeker doen, ik wens je heel veel succes, plezier en dierenliefde! Geniet!! ik volg je!

  Gr. M. X

 3. Jan Tjeerd zegt:

  Hoi Hilde,

  Wat een leuke verhaaltjes… ik kan je belevenissen bijna levendig voor me zien. Nu heb ik altijd al gevonden dat je mooi beeldend en goed schrijft. Leuk dat je de wereld mee laat genieten van je avonturen en verhalen daarover. Meer daarvan.

  Groet,
  Jan Tjeerd

Laat een bericht achter