www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

Skeleton en Twiggy


   27 mei

Skeleton en Twiggy

Het zijn er twee, de magere schaapjes. Ik heb ze Twiggy en Skeleton gedoopt. Vandaag moest ik ze vangen om een wormkuur te geven. Dan worden ze misschien weer dikker. Maar vangen gaat niet zonder slag of stoot.
Ze hebben het gelijk in de gaten als je het met je vangstok op ze gemunt hebt. Ookal loop je nog zo nonchalant langs, terwijl je zogenaamd de andere kant opkijkt. Schapen zijn echt niet achterlijk! Met hulp van Muis drijf ik alle schapen op een kluitje. Dan kunnen ze geen kant op. En kun je dus zo de vangstok om een pootje haken. In theorie. Skeleton laat helaas zich niet zomaar pakken. Ik doe een greep maar mis…de wol. Natuurlijk, ze zijn pas geschoren. Weg is het houvast. Pech. Met Skeleton lachend onder een braamstruik vang ik eerst Twiggy, die zich alles gedwee laat aanleunen. Dan grijp ik Skeleton. Ha! Te pakken. Uiteindelijk hoort de herder te winnen.

Het is koud in de bus…en de schapen zitten tot aan hun oren vol bladeren en hei. Wat zal ik doen? Naar de dorpskroeg in Haulerwijk? Hmmm…

Blij dat ik morgen even thuis ben, ik begin een douche te missen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Laat een bericht achter