www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

Het leven is kort: 85 cm


   02 jul

Het leven is kort: 85 cm

Een dode ringslang. Langs de kant van de weg, met geplette ingewanden. Het profiel van de band nog in zijn rug. Een prachtig dier, 85 cm lang. Hoe oud zou die dan zijn? Minstens tien jaar? Honderd vervellingen verder? Ik heb ‘m zo slangachtig als zijn gebroken lijf het toeliet op de foto gezet.

De dag ervoor zag ik een van zijn nakomelingen, een slangetje van ongeveer 30 cm tussen de houten balken langs de Tjonger wegkruipen. Gelukkig.

Samen met het ei heb ik er een memento mori van gemaakt in een hoekje van de hei. Er droop eerst nog een prachtige bloeddruppel uit zijn bek, maar die werd door een verkeerde beweging helemaal uitgesmeerd. Denk het bloed er maar bij.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Laat een bericht achter