www.tegrazen.nl

een zomer vol gemekker … berichten uit Friesland

avondstemming


   26 mei

avondstemming

Het is zowaar knus hier.

Ik zit op mijn bedje in de bus met een vers kopje thee. De radio geeft een triosonate van Telemann en er staat een bakje chocoladerozijnen binnen handbereik.
Eerder op de avond zag ik het nog somber in. Het waaide gemeen en het zonnetje was helemaal verdwenen. Negen graden op de thermometer. Brrr. Nadat ik mezelf gedwongen had om tussen de muggen een gezonde omelet met spekjes te maken en vervolgens een pannetje heet water had laten omvallen in de bus had ik alleen nog maar zin om in bed te stappen.
Maar de schapen dachten daar anders over. In hun schapennet was het eten zo goed als op. Vonden ze. Het eerste brutale schaap maakte al aanstalten om er overheen te springen. En springt er 1 schaap over het net…enfin, je kent het gezegde. Springende schapen eindigen bij de slager. En dat wil ik natuurlijk niet.
Dus mezelf warm ingepakt, stok en hoed, Amy mee en daar gingen we. In sneltreinvaart. Alsof ze nog niets gegeten hadden vandaag. De monsters.
Na ongeveer een half uur knabbelen werd alles pas rustig.
De wind was gaan liggen, en de zon kwam toch nog even door. Vanuit de kudde kwam er een vlaag schapenwarmte langs. Met warme voeten en een goed humeur klom ik zojuist mijn busje in. En nu ga ik de muggen er uit vangen!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 reactie

 1. neeltje zegt:

  Na uitgebreide bestudering van bovenstaande foto van je slaaponderkomen moet ik toch echt tot de conclusie komen dat de
  Blauwe Barrel Bende ter ziele is.
  Een onaangekondigde dood.
  Te voorbarig?
  Mijn stiekeme hoop betreft dat het ‘rustende’ BB in Bloemendaal vertoeft.

  Veel schaapplezier en dat ze vanaf nu
  allemaal mogen blijven leven!!

Laat een bericht achter